Min förebild

Förebilder är inspirerande, det ligger i sakens natur. Personer som är intressanta och som berör oss på djupet på olika sätt. Vi ser upp till våra förebilder – de får oss att utmana oss själva och ta nya steg i livet.

Så var det i alla fall för en av dem som berättat här på Livsbild. Hon flyttade från familj och skola i Visby till kärleken i Göteborg ett år före studenten. Skolan förstod inte att hon ville byta upplägget med extra resurs och särskild schemaläggning mot något annat. Föräldrarna stöttade hennes beslut, men lät henne ta hand om det mesta av de praktiska flyttbestyren själv. Det fick henne att växa, tycker hon än idag.

Vem är din förebild? Är det mamma och pappa? Kompisen som alltid ställer upp? Eller en kändis – kanske Lill-Babs, Michael Jackson eller Madonna? Är det någon som utmanar dig? Kanske påverkar förebilder dig på helt andra sätt?

6 mars 2012

Kommentarer: (3)

  1. Vem det än är så betyder säkert den personen mycket för dig. Berätta gärna och låt oss andra bli inspirerade!

  2. För mig är en förebild, en människa som jag kan känna igen mig i och som kan utmana mina gränser. Det kan också vara en person som vågar visa sina tillkortakommanden . Eller ett barn som tar in världen alldeles självklart
  3. En förebild för mig är Solveig Enberg, Katrineholm. Hon startade en kurs ledd över internet "Att leva med överkänslighet". Genom denna kurs kunde jag för första gången känna att jag inte var ensam med sjukdomen Sensorisk hyperreaktivitet även kallad Doft- och Kemikalieöverkänslighet.
Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia