6-e november – På väg!

Är på väg till jobbet. Låter min ledarhund nosa runt i den fuktiga, multnande höstjorden. Tänker att hon blir glad av det, orkar skynda sig mer sen, så vi hinner pendeltåget kl 08.06. Min ledarhund börjar bli äldre. Det märks att hon är lite långsammare, lite stelare när hon reser sig efter att ha legat. Först vill man inte se det, men sen, går det inte att blunda för det längre. Men vi kan fortsätta ett tag till, bara lite långsammare, vi jobbar ju så bra ihop.

Kliver av tåget och skyndar mot busshållplatsen på Rosenlundsgatan. En man som är busschaufför står vid hållplatsen och berättar att de ska bygga om busshållplatsen mitt emot. Därför är även hållplatsen på andra sidan flyttad. Tur han kom och sade annars kunde jag ha väntat. Vi går en bra bit bort mot Ringvägen och där stannar det slutligen en buss.

Jag kviler av vid Skanstull. Trafiken dånar. Kan inte höra tickljuset men litar på min ledarhund som stannar så nära stolpen som det går. När trafiken avtar och knattersignalen berättar att det är grönt, så hör jag den. Vi tar oss över och jag är lättad. Det är så mycket trafik och läskigt att komma rätt över och dit man ska. Men min ledarhund hon vet och följer instruktioner. Vi är ett bra team, ett team på väg. När vi är framme ska jag börja jobba och då kan ledarhunden koppla av och lägga sig och vila. Hon behöver bara jobba till och från, olika platser.

Måste få undan saker idag, för man får byta trasiga vardagshjälpmedel på syncentralen idag. Min armbandsklocka med punktskrift har gett upp sen någon vecka. Ska försöka hinna byta den till en ny. Hinner kanske hem och kan kanske laga texmex mat, dotterns favorit. Ja, då får jag sätta fart.
Tiina Nummi-Södergren

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?