En dag i mitt liv

Jag är en kille på 20 bast som kommer från Halland men går på Furuboda folkhögskola sedan hösten 2011. Där går jag IT-kursen.
Det är roligt att lära sig nya saker och det allra bästa som hänt är att jag har fått ett tangentbord med inbyggd mus så nu kan jag använda min dator helt själv utan någon hjälp av min assistent. Det är himla skönt att kunna skriva vad man vill på Facebook utan att det ska gå via någon annans fingrar. I och med att jag behöver all hjälp alla dygnets timmar (är aldrig själv förutom på toa) är det skönt att kunna uttrycka sig fritt. En annan bra sak är att i somras fick jag en Lightwriter så nu kan jag uttrycka mig fritt i kommunikationen med kompisarna. Innan hade jag en bokstavstavla där jag pekade på bokstav efter bokstav och assistenten sen fick vara min röst, men då fick man censurera sig lite.
Just idag den 6 november kom min assistent in strax efter sju och löste av nattassistenten. Efter sedvanliga morgonbestyr gick vi (hm, jag sitter i manuell rullstol)ner till matsalen för lite frukost (ja inte jag, för jag har sondnäring). Klockan nio börjar skolan och idag står det Språkverkstad på schemat och då fick jag denna uppgift. Det ska hinnas med fotolektion. Den gillas skarpt då jag har en egen fin systemkamera. Under lunchrasten, 1½ timme, blir det ibland smått stressigt då jag ska hinna med att fixa en del medicin, toa och helst spela lite Fifa13 också, i alla fall titta lite på TV.
Eftermiddagslektionen är det IT och då ska jag nog arbeta med min hemsida. Vet inte vad som händer ikväll men halv åtta ska jag i allafall spela boccia.

Kungen

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?