6 november

6:e November 2012

Hör på SRF:s talskiva Län- o Riksnytt att Ni önskar ta del av en helt vanlig VARDAG.
Hej Livsbild, Här är min 6:e nov.
Vaknar som vanligt tidigt, går nerför backen och hämtar tidningen. Helgrått denna disiga morgon i Huddinge. Men som min Mormor Kristina född 1872, sa: Mulen morgon gör ofta en klar dag. Äter min havregrynsgröt med blåbär utan mjölk och två smörgåsar, läser tidningen, sköter om morgontvättningen. Ringer den som skall sköta om snöskottningen av backen i vinter. Bekräfta med brev. Äter ett par blodbuddingsskivor med egenhändigt plockade lingon till lunch, Härligt. ”Tupplur” en timme som vanligt. Hälsar på yngsta sonens familj för att fotografera när Deras hus får ny grundisolering. Är med och hämtar vid Daghemmet vid 15-tiden. Bjuds på kaffe. Mormor har rätt; Härligt höstväder, klar himmel o strålande sol. Hör på Sportnytt-Rapport-ABC. Äter middag med hustru; Ett par skivor lammstek, stekt potatis, egen svartvinbärssylt, mycke grönsaker o ett glas rött vin. Hör TV4 nyheterna. Lägger mig en timme tidigare än vanligt, ställer väckarklockan på fem för att väckas och följa den spännande, jämna upplösningen av presidentvalet i USA.

Vänlig hälsning
79 årig pensionär

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?