6 november 2012

Vaknade vid halvsjutiden, hämtade tidningen. Ordnade med frukosten. En frukost med te, yoghurt och macka. Satte mig vid mitt lilla frukostbord, knäppte på TV, kopplade in Text-TV – läste nyheterna medan jag åt yoghurten. Det är skönt att på morgonen sitta en stund utan att ha på sig hörapparaterna. Över tekoppen och mackan blev det att läsa GP som tog 45 minuter.
Efter morgontoaletten blev det att vid niotiden att sätta sig vid datorn, gå igenom och besvara mejl, skriva ut ”stolpar” till eftermiddagens prat samt ”stolpar” till onsdagskvällens möte med personal från HRF-distriktet i Stockholm..
Klockan 10 var det dags att åka till HRF VG och HSO VG kanslier på Solhem, Borås. En kort genomgång med HRF VG kanslist om aktuella arbetsuppgifter. I min egenskap av distriktsordförande är jag också arbetsledare för vår kanslist. Distriktets kassör och jag satte oss ner i konferensrummet och diskuterade och löste aktuella spörsmål. Kassören lämnade en aktuell lägesrapport om Distriktets enkät till äldreboendena. En digital enkät till boendeansvariga om bl. a de äldre hörselskadades boendemiljö samt personalen behov av mera information.
Efter ett besök hos MacDonald åkte jag vidare till Glimared äldreboende i Limmared där jag klockan 14.30 träffade en grupp anhörigvårdare och prata ”hörsel”. Min information skulle var på ca 30 -40 minuter men det blev hela 70 minuter, då det var en mycket pratglad och vetgirig grupp på 6 personer. Jag pratade om hur det är att vara hsk, hur man skall få en bra kommunikation med hsk, lite hjälpmedel samt hur viktiga de närstående är för oss hsk.
Sedan blev det en bilfärd i mörker och regn till Dalheimers Hus i Göteborg. HSO Göteborg hade ett ordförandemöte, med start 18.30, där temat var ”TD 2 – tillgänglighetsdatabasen”. Verksamhetsledaren för VG-regionen lämnade en mycket bra information om arbetet att ta fram TD och nya TD 2. TD 2 är ett mycket viktigt instrument för oss i vårt arbeta att skapa en tillgänglig värld då den tar upp tillgängligheten för personer som har svårt att se, personer som har svårt att röra sig, personer som har svårt att höra, personer som har svårt att tåla vissa ämnen och personer som har svårt att bearbeta, tolka och förmedla information. Min roll denna kväll vara att svara på frågor – men de fångade hon upp under sin information.
Efter fikat och lite prat med andra på mötet åkte jag hem till Lerum vid 20-tiden.
Hemma var det att ta tag i dagens snigelpost och e-post, dricka en kopp te och kände att det är en ny förkylning på gång. Slötittade på TV och kröp till kojs vid 23-tiden.

Lite fakta om Hans Hedström
69 år gammal,
Hsk sedan 4 års ålder,
Har varit gift med Gunda, vuxendöv, som gick bort 1998 i cancer,
2 söner 40 rep 35 år, normalhörande
3 barnbarn
Distriktsordförande i HRF VG
Ledamot i HSO VG
Bor i Lerum, i en bostadsrättförening där jag är sekreterare

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?