Bekänn mörkret

Har börjat komma igång igen, efter Cytostatika behandlingen. Cancern upptäcktes efter ett antal undersökningar, jag gjorde då min kropp ”uppförde” sig underligt. Då jag lärt mig att vara noggrann med mig själv och mina kroppsliga reaktioner, så ville jag att en röntgen skulle genomföras. Efter operationen som genomfördes i våras jobbade jag lite fram till sommaren. Därefter rekommenderade man mig att genomföra cellgiftsbehandlingen som säkerhet.

Då jag arbetar som konstnär har jag nu fortsatt med att måla och planera utställningen ”Tomma rum”. Som kommer att visas under våren 2013, galleri/ateljé PS2 tillhörandes: Inuti2. Rummen jag målat är vardagliga utrymmen, som drivits till sin spets både i färg och vinklar. Målningarna är färgstarka, rummen målningarna illustrerar är tomma. Rummet målningarna visas i tänker jag spänna upp linor, trådar genom, att man som besökare behöver anpassa sig till något mer utanför vardagen. Deltar vi som människor med våra kroppar i något sammanhang, blir ofta reaktionen skarpare. Det märks på hur viktigt det blivit för människan att träna och att få använda sin kropp, i vårt dagliga liv. För mig är det ytterst viktigt att återkomma till mina vardagsbestyr, efter Cellgiftsbehandlingen. Jag har lärt mig att anpassa mig till min ”blodsjukdom”, vilket medfört att jag måste göra vissa saker på ett annat sätt. Nu efter min Cancer behandling är det skönt att återta sin vardag, som för andra inte är vardaglig. Då jag lärt mig sedan våren-90 hur jag måste leva, så har jag även kunnat anpassa mig till andra människors livsformer. Som människa gör vi olika val beroende på vad vi varit med om.
Nu är det tid för lunch, som tur är har jag lagad mat att värma. Därefter fortsätter planering, inklusive tecknande av sydasiatiska/indonesiska masker. Funderar på att efter ”tomma rum” utställningen börja med maskbindning. Troligtvis tänker jag då gå för att teckna på etnografiska muséets bibliotek.

En vanlig dag: 6 nov -12

Kommentarer: (0)

Man tecknad i bruna nyanser, med ljust brett armband Man tecknad i bruna nyanser, sträcker ut handen över svart parti Tecknad kvinna med zebramönster på hattbrättet

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?