Min berättelse om mitt liv, med en funktionsnedsättning!

Jag heter Albertina, är 25 år, och jag har en funktionsnedsättning.
Min funktionsnedsättning är, att jag sitter i rullstol, och är blind, jag använder mej av ett dator programm, som heter Sarepta, programmet läser upp, allt, som jag skriver, ja, allt, som jag lägger in, i min dator.
För att allt ska läsas i en hastighet, som är lagom för mej, måste det ibland sättas komma, och andra skilje tecken, på lite konstiga ställen, men huvudsaken är ju att det blir bra, för mej.
Att jag sitter i rullstol, är ibland ett hinder för mig, och ibland blir jag lite ledsen, när det inte är rullstolsanpassat. T ex, så när jag var inne i stan i lördags, så skulle jag gå in i en affär, och när vi står utanför affären, så upptäcker vi att det är trappsteg upp till dörren, till affären, och sen var där en ringklocka, precis bredvid dörren, som man skulle ringa på, om man satt i rullstol. Så då fick vi ringa på ringklockan, och då kom det en personal som öppnade en annan dörr, så vi kunde gå in i affären, men innan vi kom in i affären, så fick vi gå igenom ett soprum, och affärens lager.
Efter denna händelsen, så blev jag lite ledsen, för att jag inte kunde gå in genom den dörren, där alla andra gick, in. Jag tycker att alla platser ska bli rullstolsanpassade, för vi alla går på olika vis, även om jag inte går med mina ben, så har jag någon som kör min rullstol, och tar mig fram på det viset.

/ Albertina Fredros

Kommentarer: (2)

  1. Du har all anledning att bli ledsen - eller rättare sagt- arg. Det går att bygga om så att alla kan komma in.
  2. Hej! Vad kul att du var med här och berättade. Tufft av dig att gå genom soprummet! Jag skulle nog aldrig ens brytt mig om att ringa på klockan ... Vad tror du, skulle man som pensionärsföreningen gör då de köper mat i olika affärer och jämför priser, göra likadant men nu om hur man kommer in i en affär. Ta bilder, kolla upp, ringa på klockor och dokumentera och jämföra. Sen kan man ju alltid publicera sina iaktagelser. Vad tror du om det? Skulle det vara något för PHV? Ska vi börja med Växjö?

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?