Min första kontakt med Afrosvenskarnas Riksförbund


En dag i mitt liv

En dag i mitt liv träffade jag en afrosvensk man på Kulturhuset i Stockholm. Det var en jättekylig dag då gick jag runt bara för att hitta någonstans livlig eftersom jag kände mig ensam och hade precis flyttat till Stockholm från en lite stad i Södermanlands län. Mannen hälsade på engelska från den nedrullande rulltrappan medan jag åkte på motsatta sidan. Han frågade mig om jag är intresserade av att besöka ett ställe där afrikaner i Stockholm möts? Svaret var givetvis Ja, ett stort Ja till och med. Några timmar efter vår träff fick jag ett sms meddelande med adress, dag och tid. Det har gått sex år sen denna händelse och jag kan vara ärlig och säga att jag inte kommer ihåg vilken dag det var men klockan var omkring kl 17.00, rusningstid med snö, bilar överallt och springande folk, en riktig storstad stämning som var svårt att hantera för en kille som hade bott i en liten ort i Södermanland. Jag hade varit i skolan i Solna och skulle åka därifrån till Skanstull på Södermalm vilket gick väldigt smidigt ändå.
Jag hade verkligen längtat efter att hitta ett ställe i Sverige i huvudtaget där jag kunde gå och tillbringa tid med folk som har samma intresse som jag. Det var ungefär 15 till 20 personer i en stor sal med afrikansk konst, bilder på väggen och högljuda människor men det var en underbar stämning i alla fall. En känsla om att det har kommit en ny person gick runt väldigt snabbt och då börjar folk komma fram och hälsa, säga vad de heter och välkomna mig. Det här är Afrosvenskarnas Riksförbunds Stockholmsavdelning sa mannen som hade bjudit mig och det var en otroligt skön stund som lever fortfarande djupt i mitt hjärta varje gång jag tänker på den dagen. Och sen dess har jag gott från en vanlig medlem till styrelseledamot och nu är jag aktivitetsledare i ett projekt som Afrosvenskarna i Stockholm driver.
Det här var En viktig dag i mitt liv…

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?