Dagbok den 6 november.

Vaknade 5.30 efter att ha vänt mig i sängen halva natten.
Kollade vädret och det var grått, men Globen syntes i periferin. Sjätte november är Finska kavalleriets dag. I grådiset red Torsten Ståhlhandske 1632 framför finska ”Hackapelitorna” och ropade ”Kungen är död - nu gäller det att ta hämnd och rida motståndarens hästar trötta och segern är vår” Så blev det också.

Åt frukost 7.00 - havregryngröt och tog mina fem piller. (Neurologiska sjukdomar har gjort ett ovälkommet besök i familjen). Det var dags för däckbyte. Hasade mig till källaren och fick fram vinterdäcken och lade dem på kärran och fick dem så småningom i bilen. Åkte i väg för att hitta någon verkstad där man kunde fixa bytet. Fick tips av grannen om en nyöppnad verkstad som gjorde bytet på nolltid - åkte hem kl.11.00 med sommardäcken i bakluckan. Fysiska aktiviteter hade gjort mig hungrig, dags för lunch. Värmde upp en misslyckad Biff a la Lindström som jag hade lagat dagen innan. Det smakade trots allt bra. Läste dagens DN, AB och en finsk eftermiddagstidning. Fika 15 tiden – gamla Wienerbröd. En bekant ringde och undrade om vi skulle komma till Roslagen under helgen.

Den lokala partiföreningen hade möte 18.00 men jag bestämde mig att inte delta eftersom jag hade missat motionsmötets första del och hade inte egna motioner, dessutom är kvällsmöten inte längre populära i familjen. Det blev att titta på TV och dricka kvällskaffe med smörgåsar.

Efter kulturprogrammen i SVT började jag titta på Finlands TV som visade i repris avsnitt av 8 timmars program ”Folkhemmets snyltgäster” – hur hundratusentals finnar sökte sig till Sverige för att bemanna bristen på folk i industrin och vårdyrken. I kvällens avsnitt hade Susanna Alakoski långa monologer om fattigdomen. Men vem skriver en bok om arbetets hjältar till ex i gjuterierna och åldringsvården? Jag syftar till den enorma finska invandringen på 60-70 talet. Blev lite gladare när tittade på Leif G W Persson och damen Hubinett.

Lade mig kl. 23.15 och önskade vakna tidigt som jag brukar göra för att hylla Obama.

Erkki

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?