Dagen som skulle varit annorlunda

Du skulle vakna vid mitt bröst, få mat en sista gång innan vi gick upp. Sedan skulle vi göra oss i ordning och gå till öppna förskolan för att umgås med andra barn och för en mysig sångstund som du tycker om. Tyvärr fick vi ändra planer. Mamma borde inte ha ätit den äppelpajen med vaniljsås igår innan jympan. Natten var jobbig. Frossa, svårt att sova och kräkningar... och en ovetandes 7månaders babys vid sidan om. Du har blivit så mammig älskade unge. Du kan inte sova om du inte har 10 cm till mammas bröst. Helst vill du sova med bröstet i munnen. I natt gjorde vi så gott vi kunde. Men nattens händelser tog lite hårt på mamma. Hon orkade duscha, av ren viljestyrka men yrsel gjorde att varje steg var plågsam. Maten växte i munnen och vi fick stanna hemma. Du protesterade inte när mamma låg dig vid sin sida. Du sov fint en timme till trots att solen lyste i sovrummet. Sedan lekte du fint själv medan mamma tittade på från soffan. Vi missade det fina solvädret idag men du verkar inte bry dig. Det gör bara ont i mammahjärtat att inte kunna ta hand om dig idag så som du skulle önska. Mamma önskar att det fanns en mormor som kommer och hjälper till när något sånt händer för olyckligt nog är pappa på tjänsteresa i Frankrike idag... Mammas älskade unge!

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?