6 november En dag ur mitt liv som döv

På morgonen kom hovslagaren upp till min häst för att fixa en hovböld. Jag har träffat hovslagaren några gånger tidigare och det funkar hyfsat att avläsa henne. Men eftersom det handlade om något mer än en vanlig skoning så valde jag att beställa teckenspråkstolk. Det gjorde jag igår och fick faktiskt tolk trots så kort varsel. Det funkade jättebra att ha tolken med i stallet och kommunikationen flöt smidigit. Hovslagaren frågade såklart om teckenspråks är internationellt - det är det inte! När det var klart åkte jag hem och duschade och bytte om. Sen var det dags att åka till jobbet. Det var lite kyligare i luften idag så det var kallt att vänta på bussen. Tack vare de elektroniska skyltarna som finns vid busshållsplatsen så kunde jag se att bussen var försenad så det blev några extra minuter ute i kylan. Tur man har mobilen så man kan ta kontakt med kompisar och arbetskamrater med SMS under restiden. Även kolla saker på Internet och Facebook.
På mitt jobb kan alla teckenspråk, det är toppen! Det är ett härligt gäng som jobbar tillsammans. På kvällen så representerade jag min organisation i handikapprådet. Då använde jag teckenspråkstolk igen. Sen träffade jag min man och son i centrum och vi handlade mat. Sonen förbereder sitt födelsedagsfirande då han ska bjuda sina vänner på middag imorgon. Vi kom hem och tjuvstartade firandet av sonen. Blev en mysig familjekväll.

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?