Jag slipper i alla fall gå

Jag är kvinna och är 22 år, snart 23. Jag kommer ifrån västra Sverige, Göteborg och är en helt vanlig tjej som föddes med ett ryggmärgsbråck. Därför sitter jag i rullstol. Om jag inte haft mitt handikapp så tror jag inte att jag hade haft de erfarenheterna jag har idag. Dessutom slipper jag gå hela tiden. Jag är inne på mitt andra år här på Furuboda Folkhögskola och läser för tillfället IT. Innan läste jag musik. Jag har valt att läsa IT eftersom jag ska praktisera på min pappas jobb nästa år förhoppningsvis. Idag kom jag hit till skolan och det var kallt som f*n. Har svenska, foto och sen till sist IT. Efter skolan ska jag ta en kopp kaffe till och värma mig med. Sen ska jag kanske förhoppningsvis läsa lite ur min Zlatan-bok. Jag drömmer om att bli sjuksköterska eller polis. Sen vill jag flytta hemifrån och skaffa mig ett körkort.

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?