Livsdag 6 nov

Är kvinna och har usher (döv och synskadade) på 55 år, bor med sambo och har 2 blandras tikhundar, Allie 2½ år och Cindy 6 månader gammal.
De är syster och de födde samma datum 25:e april. Bor 3 rumslägenhet.

Steg upp halv 7 och 2 hundar viftar svans (glad) de brukar sova på golvet bredvid sängen. Gick och kolla termometer hur mycket grader och vädret är och skrev i boken (väderbok) vi startade 2002. Hundar rusade och hoppade GLAD som de brukar varje morgon och släppte ut dem på gården och jag fixade morgonkaffe. Sambo gick ut och hämtade morgontidningen samtidigt hundar kom in. Sambo läste morgontidningen på köksbordet och drack kaffe.
Satt mig vid data och läste nyheter om det har hänt i värld och Sverige samtidig drack gott morgonkaffe tills jag har läst färdiga nyheter och tvättade och klädde på mig och gjorde frukost vid 08-tiden. Hundar gick ut med husse i en halv timme – tillbaka hem och frukost var klar till oss och hundfoder till hundar. Vi äter LCHF. Frukost: LCHF bröd med smör, cream chesse, majonäs, vitlöksalami, tomater, gurka och kaffe.
Började ljusare ja sol dök upp efter långa dagar med grå och regnig i flera dagar. Solen tittar in genom fönster – stark och ljust. Passa på att gå ut med hundar men bild telefon ringde upp mig och samtala halv timme sen gick jag ut och promenad med hundar 1 timmar efter lunch.
Kollade nyheter i dator och spelade en stund.
Till middag uppvärma LCHF blomkålsoppa med bacon.
Dags att åka till dövas förening, sökte efter 2 hundben de brukar tuggar, en hittade och en inte hitta gav upp att söka. Lämnade ensamma hundar i hall de brukar ligga och tugga ben eller sova medan husse och matte är ute. Vid 17 tiden åkte till dövas förening som vanligt och träffade några döva och fika.
Åkte hem vid 19 tiden och släppte ut hundar en stund på gården.
Bytte kläder till mysdress för att vara mys hemma och se tv. Tv program Äntligen hemma är min favorit och jag stickade tröja till mitt barnbarn det är 5:e tröjor jag har stickat till barnbarn på en halv år. Stor intresserad är handarbete mest stickning.
Hundar ut en stund på gården 21.30 och kollade nyheter i dator. Tvättade och borstade tänderna innan sovdags kl 22.30.
Natti natti.

Kommentarer: (0)

Birgittas två hundar Stickning

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?