6 november / Delat liv 2

Det känns som att vara en upploppssträcka nu, min projektanställning i Stockholms Hamnar AB upphör 2013-07-31. Jag fyller 65 veckorna efter så det är en väl avpassad tidpunkt. Det har varit en lycksam tid med goda arbetskamrater, bra personalpolitik, fin anställningsmiljö/förmåner m.m. Min nedsatta hörsel har besvärat relativt lite. De flesta är medvetna om den och anpassat sig. Även om vi har ett kontorslandskap fungerar det.
Snart infaller pensionslivet. Det är inget jag ororar mig för, det blir nog bara en liten nedtrappning på den dagliga tempot. Livet till sjöss innnebar långa ledigheter, 3-4 månader och det här innebär samma sak fast på lite längre tid.
Jag är med i HYViS ( Förening för hör­sel­ska­da­de i yrkesverksam ålder i Stockholms län ) styrelse och på så försöker påverka samhället i rätt riktning.

/Palle Trobrandt

Kommentarer: (0)

Palle vid sitt skrivbord på jobbet

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?