6 november 2012 i ord och bild

Efter att på morgonen ha fått hjälp av mina assistenter att stigit upp och äta frukost klädde vi på oss ordentligt med kläder och gjorde i ordning akutvagnen - som jag alltid måste ta med mig - för en dag utomhus med många besök och upplevelser. Som vanligt ”gick” jag ner till centrum, en promenad på ca 1 km. Under vägen passade jag på att posta assistenternas tidrapporter till den som hjälper mig med löneutbetalningarna. Väl i centrum började jag med att besöka Stadshuset för att hämta ansökningsblanketter för riksfärdtjänst-resa t-o-r Eskilstuna - Vikingterminalen Stockholm. Nästa ärende var på systembolaget där en vinbeställning väntade. Nästa anhalt var apoteket för att hämta medicin. Därefter stannade jag och assistenten för att äta lunch innan vi fortsatte med de ärenden som skulle uträttas. Mätt och belåten fortsatte jag till vårdcentralen för ett läkarbesök. Dagen fortsatte med en promenad till sjukhuset och lungmottagningen, där sjukvårdsmaterial skulle hämtas. Efter det följde en promenad genom sjukhuskulverten till öron-näsa-halsmottagningen där mer sjukvårdsmaterial skulle hämtas. Sedan bar det av till COOP för att inhandla livets nödtorft både till mig och katterna (Katta och Strofen). För att hinna hem, vila och koppla ”respen” en stund innan nästa destination tog jag färdtjänst hem. Efter någon timmes vila var det dags att gå till teatern för att se Karl-Einar Heckner. Tyvärr kunde jag inte se föreställningen till slut eftersom det inte gick att få färdtjänst hem i samband med föreställningens slut. Antingen måste jag åka innan slutet eller vänta ute i regnet ca 1 timme, jag valde det första alternativet. Efter hemkomsten blev det kvällsmat och därefter en stund vid datorn och lite hjärngymnastik med Wordfeud och Ruzzle, innan jag gjorde kväll och kopplade respiratorn för en god natts sömn. Under dagen har jag fått stanna för att suga rent luftvägarna ett flertal gånger.

Mina dagar ser nästan alltid ut så här med långa promenader ca 1,8 mil/dag och sjukhusbesök för att sedan avslutas med teater eller konsert.
Som avslutning vill jag säga att jag har ett kvalitativt rikt liv med barn och barnbarn, trots (eller kanske på grund av) mitt nästan livslånga (60 år) handikapp, uppväxt på anstalt och årslånga vistelser på sjukhus. P.g.a. många och långa perioder borta från mitt föräldrahem förlorade jag en familj men vann självständighet. Alla dåliga erfarenheter för alltid något gott med sig. Dom har gjort mig till den jag är.

Dokumenterat av Cicki Aqvilonius.
Fotograferat av Kent Sand assistent

Kommentarer: (2)

  1. Vilket härligt och berikat liv du lever :)
  2. Ditt liv är rikare än många andras och du lever det verkligen fullt ut :)
Cicki iklädd cerise poncho framför en kyrkport Cicki promenerar i sin elrullstol längs en gångväg Kvällspromenad på upplyst gata

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?