Min Livsbild

Jag heter Martin Hoberg och är född 1989 när jag föddes fick jag en hjärnblödning i lillhjärnan vilket innebär att jag hade en diagnos typ av cp skada.Jag var född på Lunds sjukhus och jag fick ligga i en kovös då. det kunde ta lite tid innan jag lärde mig att gå jag kunde gå när jag var 2 år gammal.Jag fick ha en rullator att gå med när jag var 3 år gammal jag gick ett år extra på dagis.När jag började i första klass i lågstadiet så höll jag på mycket med min nacke från 1an-2an jag kunde klara av olika ämnen tillexempel geografi var jag bra på men matte kunde jag lite grann av.Jag fick gå till en liten grupp som min lärare hade hand om i några ämnen då när jag ej kunde hänga med i vissa ämnen.Engelska har jag alltid varit bra på i hela mitt liv jag gick lågstadiet från 1an upp till 6an sen i 7an bytade jag skola för att jag blev mobbad utav vissa av mina kompisar.
Jag läste nästan alla ämnen i skolan och jag fick VG betyg i både engelska grund och a i högstadiet och i sär gymnasiet.på sär gymnasiet gick jag där i 4 år men jag hade vissa lärare som hade dåliga utbildningar i vissa ämnen som jag mådde dåligt av. jag hade en assistent som vi hade ibland i skolan som jag hade ett tag och sen bytades han ut mot bara själva läraren. och det hette fyraåriga programmet min linje och sedan så har jag kommit till Furuboda Folkhögskola där jag trivs jättebra

/Martin Hoberg

Kommentarer: (1)

  1. När man föds med en skada kan det ta lite tid innan man lär sig, precis som du säger. Så bra att du fick gå i en liten grupp i några ämnen. Trots att du haft det kämpigt på många sätt har du fått bra betyg och det är roligt att höra att du trivs så bra nu.

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?