6 november 2012 - En viktig dag

Tankarna är många inför resten av idag - kanske ännu mer inför inatt - och jag har en del att klämma in.

Sitter just nu på eftermiddagen på mitt kontor tre trappor upp i Stadshuset och ser ut över Kungsholms strand, de kala, nyss gulsprakande träden, glas- och stålkolossen Waterfront och husen runtomkring. Höstsolens redan sista strålar för dagen speglar sig i fönstren och den klarblå himlen visar att kylan nog har kommit för att stanna ett tag.
Har suttit här i snart ett år nu. Fort har det gått, men det visar väl på att jag trivs - inte sant?

Stadshuset - härifrån styrs Stockholm. Viktigt för oss som bor här, vilket känts under höstens budgetarbete och förra vinterns och vårens skrivande av vårt funktionshinderspolitiska program.
Om två år är det val - jag hoppas på maktskifte, till skillnad från inatt.
Mycket står på spel.
- Inatt; fyra år till på vägen mot ett mänskligare Amerika, där fler och fler får en chans till ett bättre liv eller fyra år på väg bakåt och längre åt höger än på mycket länge?
- 2014; fyra år till med ökande fattigdom, misstänksamhet mot assistansanvändare för ett fåtal cyniska fuskares skull och neddragningar av stödet för behövande eller fyra år med ambitioner för ett varmare, mer inkluderande samhälle, men inte utan tron på självständighet?

Självständighet. Ett ord för något de flesta tar för givet, men som för många med mig är något villkorat. Många förlorar den - helt eller delvis - när deras assistanstimmar minskar eller dras in. Jag har inte drabbats, men risken finns där - hela tiden.
Därför engagerar jag mig - politiskt och ideellt. Ikväll är det telefonkonferens för, om och med assistansanvändare i Stockholm - om kampen, om tiden, om engagemanget - och bristen på desamma.

Det är ikväll. Innan det och natten framför de olika kanalernas valvakor ska jag hinna träffa en vän.

Mörkret lägger sig nu, men himlen är fortfarande blå.

/Björn Häll-Kellerman
Foto: Nils Kellerman

Kommentarer: (2)

  1. Heja Björn!! Stå på ER!

  2. Björn, oavsett politisk åsikt - stå på dig!!!
Björn Häll-Kellerman

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?