En vanlig dag på jobbet

EN DAG I MITT LIV – den 6 november

Blir väckt av min underbara man som serverar frukost på sängen. Katten Sigge vill gärna vara med och slicka i sig lite räkost. Undrar hur många timmar han har hållit sin husse vaken i natt? Tar mitt dygnsinsulin och hoppar in i duschen. Mitt blodsocker är lite svajigt och det kanske inte är så konstigt med allt resande fram och tillbaka. Konstig mat blir det också… Ska snart prova ut en insulinpump och hoppas det blir bättre då.
Den här dagen fungerade det bra med tågen! Äntligen kom jag fram i tid. Det enda som gör mig lite trött är planeringen och släpandet med alla grejor som jag behöver när jag jobbar hemma och i sta’n. Sammantaget blir papper och böcker tunga tillsammans med minidatorn.
Jobbet denna dag är full av möten; först personalmöte och jag skriver anteckningar. Har lyckats undvika det ända sedan 2008 då jag började här. Den alfabetiska ordningen har ändrats flera gånger om och aldrig kommit fram till mitt namn förrän idag.
Blir lite irriterad eftersom det inte är någon ordning på vem som ska prata och när under mötet vilket gör det svårt att anteckna. Vi fick nästan ingen tid att berätta om projektet och jag som ska åka till Tartu i Estland imorgon. Hade velat berätta lite om det.
Vi äter lunch ute som vanligt och det blir mycket asiatiskt eller indiskt. Ibland är det svårt att veta vad maten innehåller och hur mycket insulin jag ska ta. Har de haft söta såser i eller inte? Det är lättare att veta när det är en sötsak än om sockret smugglas in i maten utan att jag vet.
Eftermiddagen går åt till projektmöte med min kollega där vi planerar för ett seminarium vi ska anordna och vilka vi ska träffa i kommunerna och när.
Allt material som ska med till Tartu måste kopieras och samlas ihop. Det handlar om olika stöd som finns på Arbetsförmedlingen för människor med funktionsnedsättning och nedsatt arbetsförmåga samt åhörarkopior till presentationen. Det enda materialet jag har hittat på engelska är Arbetsförmedlingens kampanj Se kraften! Så allt ska översättas till engelska.
Så dagen blir ovanligt lång på kansliet och jag kommer inte hem förrän strax före sju på kvällen.
Väl hemma är det kvällsmaten och min egen packning som behöver planeras. Puh! Hur mycket och vad ska jag ha med mig? Middag första kvällen och hur fin ska jag vara då? Kollar på vädret i SMHI: s app i mobilen och konstaterar att vädret är ungefär som här i Sverige.
Kommer väl i säng vid 23-tiden. Hoppas Sigge håller sig lugn i natt och sover med oss lite längre stunder.
Sov gott!

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?