Livet efter cancerbehandling 2005

Nu är livet sakta på väg tillbaka, letar efter olika sätt att hitta likasinnade. Hittade Laryngföreningen, numerea MHS ( Mun-o-hals-cancerföreningen). Vad glad jag blev personer som hade liknade problem. Vi fick på olika sätt träffas - hitta - det där - som jag behövde små- enkla - tips om ett o annat -maten -muntorrheten - tandläkarbesöken som håller på än. Mycket givande på alla sätt mötas det blev ett nytt sätt för mig att kuna klara vardagen. Ca 2 år efter behandlingen såg min tandläkare att tandbenet börjat bli skört... då fixas besök i tryckkammare ,  ???? Efter besök med underbar läkare och sköterskor börjar så min behandling. Två tim/dag fem dag/ vecka i sex veckor. Ja detta lät otroligt men jag lät läkare bestämma och tog beslutet att kunde detta hjälpa mig så kör vi..... Vi bllev ett gäng som gjorde samma resa osh svetsades samman vi såg ja vet hur många filmer ihop, med det funkade jag träffade vänner som jag än i dag har kontakt med en av dem kom ihop med vår förening. Mitt i allt hade vi lätt till skratt o humöret var i topp trots allt.

Restid o behandling blev ca 4 tim per dag. Det var värt varenda minut. Kram er alla

/Lisbeth Månsson

Foto samtliga bilder: Joakim Trogen.

Kommentarer: (1)

  1. Tack för din berättelse! Kanske är det så att vänner som man träffat under sådana omständigheter som du beskriver, oftare blir närmare vänner än människor man bara träffat  på fest?

I tandläkarstolen I tandläkarstolen

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?