Min barndom

Jag borde med mina föräldrar med fem syskon när jag barn.Alla mina syskon fick mässling sjukdomer
och då var jag fem år gammal, jag var mitten mellan mina syskon .Alla blev bra utan problem men inte för mig, jag kommer i håg hur var smärtan i mina öron, jag hade jätte ont .Den tiden fanns ingen vacciner eller medicin på min tid i hemlandet i Iran. Min mamma varma mig med tyg på mina öron så att mina smärtan i öron blev lugna . på lång tid hade jag inget mer smärtan, och sen blev jag svårt höra TV när mina föräldrar kände det att jag kommer nära TV eller Radio förstår dem att jag hör dålig.Min föräldrar tog mig till läkaren och läkare sa att mina nerverna i örat blev skadad. Det fanns inget hjälpmedel på min tid.
i skolan satt jag alltid fram.Och kunde lär mig avläsning på läppar .
Min föräldrar betalade mycket pengar för att kunna få bättre undervisning.
Sen när jag blev 18 år då fick jag hörapparat och det var mycket dyrt att köpa.Min pappas allt sparbanken betalt för min hörapparat . Min pappa blev tvungen att jobba extra på nätterna.Jag var så lycklig att kunna höra fågel,vind,vatten som jag aldrig hörde.

Kommentarer: (2)

  1. Tack för att du berättat om hur det var för dig. Och idag finns föräldrar som inte förstår att de måste vaccinera sina barn i Sverige- fast det är gratis. De borde läsa din berättelse.

  2. Nu tiden alla föräldrar i Sverige vet om vaccinera sina barn.Den var 50 talet när jag föddes.Den som jag hade tur är att jag hade mycket kärleksfull föräldrar med brist om kunskap om vården i hemlandet.
    Jag vet inte om på 50 talet fanns hörapparat i Sverige.

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?