Fiskeboda

Fiskeboda är eller har varit sommarkollo. Det ligger vid sjön Hjälmaren. På hela området fanns det 12 stugor med kollobarn, i stuga 12 var det bara handikappade. Man var där ca tre veckor utav sommarlovet, som man hade på den tiden. Jag tillhör nog veteranerna som har varit där. Det blev nio sommar  på kollot.  

Stugan låg nära sjön, där man baddade och paddlade flotte. Varje sommar fick man vara med och bygga en flotte. 
 
Jag kanske var i 9 eller 10 års ålder.
En förmiddag när vi var på stranden så kröp jag upp några meter i skogen. När jag kom tillbaks så var alla andra borta. Där var jag alldeles själv vid vattnet. Jag började krypa upp för stigen som bestod av stenplattor. Alla andra hade gått upp för att äta lunch. En i personalen reste sig och sprang ner till stranden för att leta efter mig. Han hittade mig på stenplattorna. Mina ben var fulla av myror.
 
Varje år hade man en hajk. De "delade" in oss i mindre grupper, ca 5 i varje grupp. Man fick leva i ett tält i två dygn. En gång åkte vi ut med flotten men det blåste så hård så vi fick vända.
Ett annat år hade de ordnat ett militärtält som alla fick rum i. Det blev roligt.

/Anders Berglund

Kommentarer: (1)

  1. Hej!

    Vilka spännande och roliga upplevelser du delat med dig av! Säkert också en del mindre trevliga, som när du kröp uppför plattorna med benen full av myror! Att vara på kollo är ett riktigt äventyr, som många barn borde få uppleva!

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?