Du! Försök förstå.

Jag drömde om en flicka en gång. Hon berättade att hon ofta fick höra att hon inte var bra nog till något.
Hon sa till mig att hon inte ville leva längre, men hon var rädd att hon skulle misslyckas med det, så som allt annat, om hon försökte ta sitt liv. Jag vaknade och kände att det var mig själv jag drömt om.
Jag gick på utredning och fick autism som diagnos. Nu måste jag försvara autismen för de som inte fattar. Vissa människor vill inte fatta men det viktigaste är att jag förstår mig själv och mina beteenden bättre än innan. Känslolivet och självbilden och självförtroendet är oftast i balans mer nu än innan diagnosen. Självskade beteendet är nästan helt borta och jag viker mig inte för elaka personer. Livet har fått en mening, jag kan inte helt sätta fingret på precis vad det är men jag vill leva och inte bara kämpa varje sekund för att överleva. Jag har lusten att vilja veta vad som väntar runt hörnet, det hade jag inte för 1 år sedan.

Kommentarer: (2)

  1. Starkt och klokt! Du berättar så andra har en möjlighet att förstå lite.
  2. Du skriver så fint att;"Det viktigaste är att jag förstår mig själv och mina beteenden" Så sant . Roligt att läsa om din nyfikenhet på livet
Stadsvy med cyklist i förgrunden

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?