En blick ur mitt liv

Jag har aldrig tyckt om att få uppmärksamhet och att vara bland mycket folk. Och det har gjort att jag aldrig haft så mycket vänner. Jag har gått i en vanlig skola från 1:an till ca halva 7:an. Och den första diagnosen jag fick var dyslexi. Jag fick den diagnosen för att jag var sen med att lära mej läsa och skriva. Jag fick extra hjälp att lära mej det. Men jag har aldrig känt mej accepterad av andra ungdomar för jag är annorlunda. Och jag var även mobbad under hela min grundskoletid. När jag började på högstadiet så var det som ett helvete för mej. Jag blev deprimerad och blev så kallat sjukskriven för att jag mådde så dåligt. Och under tiden jag var sjukskriven så fick jag göra en ny diagnos på sjukhuset där fick jag diagnosen lindrig utvecklingstörning med autistiska drag. Så jag fick börja på en särskola men jag hatade det i början efter som jag aldrig hade varit med andra som har en diagnos. När jag började på gymnasiet så började jag må bättre och få vänner. Jag var även väldigt tyst och vågade inte prata när jag började på gymnasiet. Men jag fick hjälp med det, så nu vågar jag prata mer. Jag säger ofta till mej själv att vara glad och positiv.

Kommentarer: (2)

  1. Sorgligt att höra om att du blev mobbad. Skönt att du har det bättre nu! Alla behöver ju inte prata så mycket, vi är olika! Fast om det beror på att man "inte vågar", då är det ju bra att få hjälp. Bra att du fått lite hjälp med det.
  2. Bra skrivet, det kanske är ditt sätt att komma ut och få bekräftelse.

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?