LIVSBILD

HEJ! JAG ÄR EN KILLE SOM ÄR 24 ÅR. JAG GÅR I SKOLAN OM DAGARNA. FÖRRUT GICK JAG I SKOLAN PÅ EN ANNAN ORT OCH TRIVDES BRA, MEN TYCKTE DET VAR JOBBIGT NÄR JAG SKULLE BEHÖVA BYTA SKOLA. DET GJORDE MIG MYCKET OROLIG. MEN DET POSITIVA VAR ATT JAG FICK MÅNGA NYA KOMPISAR. DET SOM ÄR DET BÄSTA ÄR ATT JAG HAR MYCKET STÖD AV MIN FAMILJ. NU ÄR DET TRE ÅR SEDAN JAG FLYTTADE HEMIFRÅN TILL EGET BOENDE MED EGEN LÄGENHET SOM JAG TRIVS MED. JAG HAR EN DEL KOMPISAR SOM BOR PÅ SAMMA BOENDE DET KAN IBLAND BLI LITE PROBLEM. TILL EXEMPEL NÄR DE SKOJAR MED MIG FÖRSTÅR JAG INTE DETTA. DÅ KAN JAG BLI JÄTTEARG. DET HÄNDE EN GÅNG ATT JAG SLOGS MED MIN KOMPIS. NÄR DET HÄNDER NYA SAKER BLIR DET IBLAND VÄLDIGT JOBBIGT. JAG TRIVS INTE NÄR DET BLIR MYCKET FOLK OMKRING MIG. MEN DET GÅR MYCKET BÄTTRE NU. NÅGOT SOM ÄR VÄLDIGT ROLIGT ÄR ATT BADA I SIMHALLEN. PÅ MIN FRITID TITTAR JAG IBLAND PÅ FILM LÄSER SERIETIDNINGAR OCH SITTER VID DATORN. JAG BRUKAR GÅ PÅ DISCO EN GÅNG I MÅNADEN. DETTA ÄR LITE AV MIN LIVSBILD.


Kommentarer: (2)

  1. Tack för din berättelse! Det där med att människor skojar så man inte förstår, det kan verkligen vara ett problem. Så är det nog för alla, ibland vet man inte om folk skämtar eller inte. Då känner man sig osäker.
  2. Fint att få ta del av din livsbild. Många som läser det du skriver kan känna igen sig i att det är jobbigt med nya saker.

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?