Min skoltid

Hej! Jag heter Johanna Nilsson och är 19 år gammal.
Jag har en cp-skada. Innan RG gick jag i en vanlig klass på Jonstorpsskolan där jag inte hade så mycket kompisar. Jag har haft ett par olika assistenter som har hjälpt mig i skolan och när de var sjuka så var jag tvungen att gå på toaletten med lärarna vilket jag INTE gillade, så då höll jag mig till eftermiddagen. Det var dåligt anpassat för mig i skolan, jag fick för lite tid på mig vid inlämningar och prov.
Trots att det bara tog 5 minuter att gå till skolan fick jag åka taxi.
Jag kunde inte vara med de andra på idrotten, för de kunde inte anpassa idrotten så att jag kunde vara med, istället fick jag träna sjukgymnastik med min assistent. Min assistent fick hitta på saker jag kunde göra, för läraren hade inte planerat vad jag skulle göra. Min mamma och pappa bestämde när jag var liten, att jag inte skulle gå på särskola vilket jag är tacksam över. Jag själv tycker inte heller att jag har ett så pass stort handikapp att jag måste gå i särskola.
När jag började på Riksgymnasiet var jag en blyg och tillbakadragen tjej som inte vågade ta kontakt med folk.
Efter fyra bra år på Riksgymnasiet i Kristianstad ska jag nu ta studenten och sedan fortsätta på Valjevikens folkhögskola.....

/ Johanna Nilsson

Kommentarer: (3)

  1. Tack för din berättelse, som gör mig både glad och ledsen. Glad för att du haft fyra bra år på riksgymnasiet, ledsen för att din gamla skola inte kunde anpassa sin verksamhet efter dina behov.
  2. Fint att du berättar så bra om hur du haft det i dagens skola, så att
    det blir tydligt hur illa ställt det fortfarande är med attityder och tillgänglighet. Gott att höra att det nu är bättre för dig
  3. Hej!
    Tråkigt att du haft en så dålig undervisning i skolan, att inte lärarna gav dig den tid du behövde för att göra dina uppgifter. Jag har själv gått 4 år på Riksgymnasiet i Kristianstad. Roligt att höra att du trivts så bra där!

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?