Den 6 november 2012

Vaknade 06.25 Gick upp lite försiktigt eftersom jag haft s k lägesyrsel (kristallsjuka) och vill inte få det igen. Dock allt är bra och jag sätter på kaffe och plockar fram min vanliga frukost. 3 grahamsskorpor med mesost och kaffe. Läser tidningen noggrant och tar god tid på mig för detta. Skönt att vara pensionär och inte behöva rusa iväg till jobbet.

Kl 09.30 har jag en tid på Karolinska Sjukhusets balansklinik för att få råd hur jag ska självbehandla mig om yrseln skulle komma tillbaka. Vänliga sjukgymnaster två stycken för att vi ska kunna göra rörelserna med huvud och kropp. Inget avskilt rum så allt fick ske inför öppen ridå. Allt gick trots allt bra.

Hem igen för att äta lunch och förbereda mig för ett sammanträde med DHR,s festkommitté.
DHR Stockholms läns distrikt fyller 50 år och distriktet förbereder en fest. Mötet äger rum på Hotel Nordic Sea där också festen ska äga rum. Till vår glädje är det många som vill komma på festen men antalet platser är begränsat så alla kan tyvärr inte komma med. Planeringen med hotellets restaurang går bra och placeringar och arrangemang med improvisationsteater mm löses på bästa sätt.

Hemresa med Rullstolstaxi går inte så smidigt som vanligt. De har haft strömavbrott och har inte kunnat ropa ut körningar. Resan försenas tre kvart. Men jag satt ju inte i sjön. Dagen avslutas med middag och TV-tittande.

Karin Westlund

Kommentarer: (1)

  1. Tack för din berättelse! Fint att det finns en balansklinik på KS. Men det skaver att du inte fick instruktionerna i ett avskiljt rum. Som om det vore 50-60-talet... Nu har sjukgymnasterna läst och pratat mycket om integritet och bemötande.

    Fint att planeringen med hotellet fungerar. Vissa saker har definitivt blivit bättre. Vi ses inte alltid som ufon eller alien. Men ska det behöva vara pengar med för att människor ska skärpa sig så att det ska funka?
    Det var en trovärdig bild du gav från 2012 till framtiden!

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?