FRÅN EUFORI TILL UTMATTNING

Tisdag den 6 november 2012 blev en “euforia-dag”. Vad är det? jo det är en känsla av välbefinnande och en djup känsla av att allt är rätt, allt är riktigt bra. Det är en ganska trevlig upplevelse även om jag vet att ett sådant dag är oftast ett tecken på hotande migränanfall. Det kommer ofta tillsammans med en känsla av enorm energi och vakenhet, och jag kan få en hel del gjort !

Jag vaknade tidigt och satte igång tvättmaskinen. Sedan rengjorde jag  badrummet ordentlig. Därefter bakade jag äpplekaka i långpanna och efter det svarade jag på epost. Jag var i stort sätt igång hela dagen fram till sänggående klockan 23.00. Det var skönt att få ligga i en ren bäddad säng och jag kände mig nöjd med dagens alla aktiviteter!

Mitt i natten vaknade jag och kände migränsmärtan pulserande på vänster sida av huvudet samt illamående. Jag tog en Imigran-tablett och hoppades att det skulle ge mig smärtlindring. Efter 25-30 minuter kändes det lite bättre men smärtan var fortfarande aggressiv.

När morgonen kom ringde jag min tandläkare och avbokade min tid som var kl. 16.00 på eftermiddagen. Som vanligt när jag bokar tid hos någon t ex tandläkare, läkare, frissan osv så ber jag att få komma så
sent som möjligt, eftersom då eventuellt någon annan kan få min tid. Så småningom - minuter, timmar eller dagar – så avtar smärtan. För mig är dagarna efter ett migränanfall fyllda med en blandning av lättnad och mental utmattning. Mitt huvud är ömt och min hjärna är trött.
Angela

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?