6 november

Jag är 67 år, gift med Lisbeth sedan 44år, bor på Kungsholmen i Stockholm. Hyran är 11929 kr/mån. Vår son har 3flickor och de bor  i Mälarhöjden. Vår dotter har 2 flickor. 5 barnbarn alltså, alla flickor.

Så här har min dag 6 november varit: Kl 04 : var uppe och kissade som alla andra morgnar. Kl 08: hämtar svenska Dagbladet utanför dörren. Lagar frukost (kokt ägg, te, bröd ost). Spelar Alfapet (Wordfeud) på min IPad med dottern, sonen och svärdottern. Spännande men förlorar ofta. Idag är det presidentval i USA och kampen står mellan Obama ochRomney. Obama är den förste svaret presidenten och Romney är mormon... Kl 09: jag går ned på gatan för att flytta min bil, det är städdag tisdagar. Går upp till bostaden för att drick morgonkaffet, fortsätter att läsa tidningen. Gode vännen ringer och vill äta lunch, men vi ska gå med barnbarnet till doktor vid 12 så det får bli en annan dag. Fyller i skattemyndighetens blanketter för avregistrering av enskild firma. Verksamheten har inte gått bra och ska pröva att vara God-man istället. Jag vill ha mer att göra. Har en hel del att göra som lekmannarevisor i Stockholm stad, men det räcker inte. Går vid kl 10 till frisören på Hantverkargatan, hon tar seniorers 200 kr, är intressant att tala med, har samma syn på folks eviga "pillande" på sina kompetenta mobiler i tid och otid, t o m folk pillar när de åker cykel. Fd sosseministern kommer ibland cyklande på trottoaren förbi min port, pillande på mobilen, vinglande... Hon bor i kvarteret. Vad händer med ett folk som hellre pillar än umgås med andra? Frisören sa att det ärlikadant i Turkiet.

Kl 12 hämtade vi barnbarnet på dagis och åkte till Axelsbergs VC . Prickarna var ofarliga, sannolikt ett klent virus. Tillbaka till dagis och rapport till personalen. Kl 13.30for jag med min trasiga laptop till Lagadator på Hornsgatan, de ringde senare och sa att det inte gick att laga den, överhettning hade bränt kablar. Måste alltså köpa ny dator, IPaden räcker inte, måste ha stort minne och ett riktigt tangentbord. Kl 15 möte hos Stockholms stads revisorer, jag är lekmannarevisor, och vi gick igenom utkast till reporter om skötsel av stadens parker. Bra pm där Södermalm sticker ut med sämst resultat, den s k söderandan som man gärna talar om där visar sig i fulla papperskorgar, oansade buskar och träd, tomflaskor m m. Kl 17 middag med lokala Hägerstens folkpartiföreningen på O'Learys i Liljeholmsgallerian. Gick igenom den lokala utbyggnadsplanen för Midsommarkransen/Aspudden. Obegripligt att Alliansen inte vågar riva den nedgångna brandstationen men den kommer att ingå i den nya skolan som byggs. Kl 20 är jag hemma igen hos Lisbeth och ser Kvarfort och Leif GW Persson på TV i Veckans Brott. Börjar sedan följa valvakan i USA, gick la mig kl 01.30. (Obama vann!).
Sven i Hägersten

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?