6 november/en helt vanlig dag - del 1

Sitter och pratar med brorsan på Skypen. Vi pratar om att det är svårt att komma sig för och hitta på något när man är lite låg och samtidigt rastlös.

Morgonen började med att jag låg och drömde och det var ett ljud som var återkommande i drömmen. Vaknar och hör alarmet på mobilen som ligger i köket. Går upp och stänger av. Sonen har redan vaknat och sitter och tittar på bolibompa. Tar täcket och lägger mig i soffan. Går upp och gör i ordning frukosten lite för sent. Blir konflikt med sonen när han inte gör som jag säger och vi har bråttom. Mamma ringer mitt i frukosten och säger att det är min dag idag. Det var exakt 36 år sedan jag kom till Sverige och min familj här.

Vi åker till förskolan och jag ber sonen om ursäkt för att jag blev så arg förut. Han ber mig om förlåtelse för att han inte lyssnade. Lämnar honom på förskolan. Han står kvar länge och tittar på vad dom andra barnen gör. Känns lite ledsamt att lämna honom idag. Åker iväg och handlar. Känns bra att komma hem och ha gjort det. Igår var jag för trött för att handla. Men idag har jag lite mer energi.

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?