Strokenärvaron och samhället

Idag den 6 november. Var i Vesslan och hjälpte till med PC-hjälpen som Seniornet Kungsholmen (SNK) bedriver tillsammans med Stadsbiblioteket vid Odenplan. Klockan 15-17 kan medlemmar och även andra få hjälp med att förstå PC:n bättre. Surfa och hålla reda på surfsidor, skicka och ta emot mail i olika mailsajter, ladda ner bifogade filer så att de kan sparas för framtida behov och mycket mer står vi för. Äldre hjälper äldre benämns denna verksamhet och bedrivs med ideella krafter. "Gratis är gott" brukar jag säga. Fram till hjälpdax vilade jag mig, fikade, käkade lunch, spejade i facebook på strokesidorna (SMILSTHLM, SMIK, LE livet efter stroke, stroke, och rehabilitering av stroke), handlade mat. Innan jag gick dit kände jag det nödvändigt att gå till Cityakuten för att få "gratis"-spruta mot influensan. Efter två misslyckade försök i min vårdcentral i Tensta tog jag chansen någon annan stans. I Tensta hade man inte fått "leverans" och första gången fanns inte personal för sprutningen. Cityakuten däremot hade droppin under hela dagen vilket passar mig utmärkt eftersom jag har svårt att planera i förväg. Såg också att Cityakuten har vårdcentral och att man kan lista sig.

Det var min dag med mig och samhället.
Hälsningar
LarsPersson

Kommentarer: (0)

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?