Migrän- Ett rent helsike...

Jag har haft migrän en lång tid, det började i slutet på 90 talet med en oförklarlig domning i vänster kroppshalva, efter flera läkarbesök där de inte kunde hitta någon direkt orsak så började huvudvärken komma.
Domningen släppte efter ett par veckor men då började hucudvärken komma i attacker i stället.
Efter återigen flera läkarundersökningar så konstaterades migrän,spänningshuvudvärk samt en nervskada i nacken.Smärtattackerna blev intensivare och intensivare både i frekvens och smärta,att man kan ha så ont utan att dö det är för mej fortfarande obegripligt.Jag har genom åren testat alla möjliga förebyggande samt akuta smärtstillande mediciner.Har även testat massage,akupunktur,avslappning, motion etc.Just nu så får jag ta en sorts migränmedicin om jag arbetar (ja jag arbetar heltid) och en annan sorts om jag är hemma då jag har möjlighet att gå och lägga mej.
Under 2011 så fick jag förmånen att bli remitterad till smärtkliniken och där var jag med om en 10 veckors kurs där vi fick en massa tips om hur vi kan hantera smärtan.
Denna kursen tycker jag var jättebra, framförallt att få bekräftat att man inte är ensam och att det finns många små saker som kan minska denna värk.
Just nu äter jag visst en hel del medicin och har trots detta migrän/värk dagligen.
Jag har lärt mej att jag måste vara noga med tider för mat, sömn samt att inte ha det för stressigt för annars blir det mycket värre, men ser ändå ganska ljust på framtiden och anser att jag mår ganska bra (emellanåt).
//Annelie

Kommentarer: (5)

  1. För mig som aldrig haft migrän fick jag nu en inblick i hur det kan vara. Att så ofta känna smärta är så svårt att förstå vidden av.
  2. Min dotter, 15, har just nu daglig migrän sedan 2,5 månad. Jag hade en sån period för några år sedan, men läkarna verkar inte förstå sig på det och jag hittar inget att läsa heller. Det blir en ond cirkel av migrän, spänning och mediciner. Man blir helt "dum" i huvudet, närminnet slutar fungera. Man får inte komma till akuten! Man får gå till en psykolog.
  3. Har liknande problem, men de har funnit att tycket i signalvätskan följer problemen. När smärtan är som värst är trycket detsamma. Det är för egen del helt hormonstyrt. Idag medicineras migränen bort med betablockerare och mildrar symtomen. Hoppas du kan få rätt hjälp och få ett någorlunda bot.
  4. Jag hade migrän från att jag var 7 år gammal till för 2 år sedan. Har inte haft migrän eller ens huvudvärk en enda gång efter det. Det som hjälpte mig var AtlasPROfilax (viktigt att man väljer originalmetoden som heter atlasprofilax). Det visade sig att atlaskotan (1a halskotan) ligger fel på de flesta människor som klämmer pulsådern, blodkärl, nerver och pressar mot muskelfästen. Följdreaktioner blir också att musklerna blir överansträngda då dom försöker hålla upp kroppen och det tunga huvudet som inte kotpelaren lyckas så bra med när det ligger snett. Första kotan styr kotorna nedanför som en kedjereaktion och kan alltså ge symtom i hela kroppen och inte bara i nacken och huvudet. Det är en skonsam och trygg metod.
    Jag blev även bra med andra symtom så jag bestämde mig för att gå utbildningen men först ville jag att mina släktingar, barn och massagekunder skulle testa först så att det inte bara var jag som hade tur. Hela familjen blev också av med sin migrän. Idag har jag hjälpt många människor att bli av med sin migrän och andra besvär.
    Kolla på den officiella hemsidan så hittar du en atlasspecialist i närheten där du bor. Lycka till!
  5. Hej Marie, kan du rekommendera någon utövare i malmöregionen?
    Kanske du själv verkar i området? Är mycket intresserad av detta.

Senaste livsberättelserna

Det finns mycket som vi inte vet om hur det är att leva med funktionsnedsättning. Både förr och nu.

Senaste livsberättelserna

Plåtkonstruktion

Berätta din historia

Vad vill du berätta om ditt liv? Skriv, teckna eller tala. Skicka gärna med en bild.

Berätta din historia

Anna Wallsten

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Anna Wallsten har haft stor nytta av Livsbild i sin etnologutbildning. Berättelserna om personliga, historiska och samhälleliga förändringar är intressanta för forskare på olika områden, skriver hon på Veckans tema.

Så använde jag Livsbild i utbildningen

Är du med i en förening?

Nu kan du berätta om vad föreningslivet betytt för dig. Varför är du med? Vad är roligast? Är något tråkigt? Du kanske inte alls är med i någon förening – varför i så fall?

Är du med i en förening?